0473/51.91.51 info@jvlsupport.be

Windows 7/8.1 naar Windows 10

Vanaf 14 januari 2020 stopt Microsoft de ondersteuning voor Windows 7. Gebruik je nog Windows 7 dan heb je wellicht onderstaande melding ontvangen. Hoewel deze melding vooralsnog kan worden genegeerd, is het verstandig om vóór 14 januari over te stappen naar een nieuwer besturingssysteem.

Waarom het verstandig is om met Windows 7 te stoppen

Zoals hierboven beschreven stopt de ondersteuning van Windows 7. Hierdoor zullen de veiligheidsrisico’s toenemen. Complexe software bevat namelijk vrijwel altijd nog niet ontdekte fouten waar potentieel misbruik van gemaakt kan worden. Zolang het product nog wordt ondersteund, worden nieuw ontdekte fouten vaak snel gerepareerd. Deze ‘reparatieservice’ vervalt echter vanaf het moment dat de ondersteuning stopt. En dat zorgt voor veel veiligheidsriciso’s: Windows 7 lijkt onder de motorkap immers sterk op latere Windows-versies, de kans is dus groot dat nog in Windows 10 aan te treffen fouten óók in Windows 7 aanwezig zijn. Dit maakt het voor kwaadwillenden vrij eenvoudig om er misbruik van te maken. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat veelgebruikte privacygevoelige webdiensten (zoals internet bankieren, overheidsdiensten e.d.) uit veiligheidsoverwegingen ontoegankelijk zullen worden voor Windows 7-gebruikers.

Kortom: maak je gebruik van een Windows 7-installatie dan doe je er verstandig aan om over te stappen op een moderner besturingssysteem. Dat kan door Windows 7 te upgraden naar Windows 10, óf door een nieuwe pc te kopen.

Contacteer ons vandaag nog om u bij te staan bij deze upgrade en ga veilig en zonder zorgen 2020 tegemoet!

 

error: